Certificeringen

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Certificeringen

Tot op het bot gecertificeerd

Kip is kwetsbaar. Dat vraagt om zekerheid en de grootste zorg. Daarom werken we volgens de strengste normen en eisen. GroenlandKip is gecertificeerd voor de volgende kwaliteitsnormen:

SKAL

Met het Skal keurmerk toont Skal Biocontrole de betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland aan. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 3600 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en Skal Biocontrole controleert hierop. Zo kan de consument ervan op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. Met de afgifte van dit keurmerk laten wij zien dat onze biologische producten betrouwbaar zijn.

Halal

Vlees dat volgens de Islamitische eisen is geslacht wordt ‘halal’ genoemd. Halal staat voor al het eten en dranken wat door de Koran als goed en rein kan worden gezien. Diverse organisaties houden zich bezig met het keuren van halal vlees en halal vleesproducten. Sommige producten kunnen wij Halal leveren. Halal Quality Control controleert deze producten.

Beter Leven

De Dierenbescherming zet zich al jaren in voor een beter dierenwelzijn. Middels sterren op het Beter Leven keurmerk kunnen consumenten kiezen voor meer dierenwelzijn. Bij 1 Ster krijgt bijvoorbeeld een kuiken meer tijd om te groeien en krijgt zij meer ruimte en afleiding. Bij 2 Sterren krijgt een kuiken stro en een uitloop naar buiten. 3 Sterren is het meest diervriendelijk en is vergelijkbaar of gelijk aan biologisch.

IFS Food

IFS staat voor International Food Standard en werkt met een uitgebreide checklist met daarin eisen betreffende onder andere voedselveiligheid en kwaliteit. Verder beslaat IFS diverse eisen op gebied van traceerbaarheid, ethiek en het welzijn van mens en dier. IFS Food is een GFSI-erkend schema binnen de Nederlandse en Europese productiebedrijven en Retail.

IFS Logistics

De norm IFS Logistics richt zich specifiek op logistieke dienstverleners voor levensmiddelen en non-food producten. Het omvat alle logistieke activiteiten voor de omgang met verpakte producten zoals transport, verpakking, opslag en distributie. De norm beoogt om op basis van een rating-systeem, de compatibiliteit en de transparantie in de gehele supply chain te waarborgen.

IKB

IKB Kip is een kwaliteitszorgsysteem voor de productie van pluimveevlees. Alle onderdelen die betrokken zijn bij de productie van het vlees verstrekken garanties over de manier van produceren. De eisen zijn destijds vastgesteld door het Productschap Pluimvee en Eieren en vallen nu onder beheer van Stichting PLUIMNED. Eisen omvatten regels op gebied van onder andere veevoer, hygiëne en dierenwelzijn. GroenlandKip is IKB gecertificeerd en voldoet hiermee aantoonbaar aan de meest vooruitstrevende normen op het gebied van ketenbeheersing en voedselveiligheid.

Menu